Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Ipad mini2 nem indul

Kedves ismerős hozta el hozzám a címben említett kis táblagépet. Nem indul el, nem tudják mit tegyenek vele. Az indulóképernyőn a fehér almáig jut el csak a készülék onnan nem lép tovább.

Elsősorban le van merülve a készülék nagyon. Töltsük kicsit. Mikor elég ideig töltött (gyári töltő nincs meg hozzá, egy iphone töltővel volt töltve) akkor a hard reset megoldással (kikapcsológomb és a home együttes lenyomásával) el lehet jutni egy következő ablakig.

Ekkor egy számítógépre telepített legfrissebb itunes alkalmazással kapcsoljuk össze a számítógépet a tablettal.  Miután felismerte a készüléket automatikusan fel is ajánlja, hogy frissíti vagy gyárira visszaállítja az ipadet, mivel megsérült az operációs rendszere. Frissítést kiválasztva kb. 2.2 Gbyte méretű ios  xy verziót letölt, kibont, telepít.

Ezután kb negyed óra és elindul a kis táblagép.

Ekkor tapasztaltam, hogy nagyon lassan tölt, így egy másik fejet csatlakoztattam az usb töltő kábelére. Ezzel +14% ot töltött 50 perc alatt (ez egy lenovo tablet töltője). A másikkal hosszú percekig bár jelezte hogy tölt, de változást nem láttam. De a hiba lényege nem ez, vagy eddig nem ez volt. Nyilván ha ezentúl sem tölti akkor ez (is) rossz volt.

Eltelt újabb 1 óra és már 44%on van a töltés. Ollé.

2017.02.10.

Keresés