Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Windows update agent 7.6.7600.320 feltelepült a gépemre, majd a Windows frissítés állandóan csak keres de nem lép tovább

Több számítógépen tapasztaltam már az alábbi hibát:

A háttér: friss telepítésű Windows 7 (home, pro, ultimate egyaránt).

Az eset: mindegy hogy van sp1 vagy nincs a  gépen, előbb utóbb a frissítések telepítése közben valami oknál fogva feltelepül a Windows update agent 7.6.7600.320 as verziója bizonyos gépekre (nem mindre szerencsére). Érdekesség hogy ez a verzió nem szerepel a Microsoft hivatalos oldalán, ott a legmagasabb verzió 7.6.7600.256. Ha ez már feltelepült akkor nincs menekvés. Talán kér restartot is a gép, újraindítjuk és várjuk a további frissítéseket de azok sosem érkeznek, a frissítések keresése folyamatjelző folyamatosan dolgozik de semmi sem történik. Megoldást sokáig nem találtam rá, bár az Internet tele van ötletekkel, de érezhető, hogy ez valami nagy Microsoft baki.

 

A megoldás: A hírek szerint október 20.-án a Mic. kiadott egy cikket, melyben megoldást nyújt az egészre. A lényeg az alábbi linken található, pár offline update állományt le kell futtatni, aztán én az ún. "SP2" csomagot telepítettem, ebben legalább benne van minden update 2016. 04. hóig kb. Ezeket az állományokat innen ebből a leírásból lehet megszerezni. Eztuán a frissítések már jóval gyorsabb idő alatt letöltődnek, illetve települnek mivel csak kb fél évet kell pótolni.

2016.12.22.

Keresés