Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

ASUS X555U érintőpad nem működik

Első körben az Fn + F8 kombinációval célszerű próbálkozni.

Ha ez bekapcsolta akkor örülünk. Ha nem akkor vagy szoftveresen van gond, vagy hardveresen. Érdemes még esetleg egy teljes leállítás és újraindítással is megpróbálkozni, mert néha a laptop fedelét lehajtott energiatakarékos üzemmód is okoz olyan problémát, hogy az érintőpad utána nem működik restartig.

A hardverhiba lehet kábellehúzódás vagy az érintőpad meghibásodása. A szoftveres hiba pl. Windows frissítés után nem akar az érintőpad működni. Nézzük először ezt. Az eszközkezelőben keressünk neki új drivert. Sajnos ez nem oldotta meg a problémát, mivel a legújabb driver van rátelepítve már. Jöhetne a régebbi driver ötlet de ez sem vált be.

Gyors ötletből kifolyólag önjáró operációs rendszer DVD-ről leteszteltem az érintőpadot, hogy működik-e. Nem ment. (Win7 helyreállító lemez DVD-je pl. tökéletesen megfelelt a célra). Így feltételezhető hogy fizikailag hibásodott meg valami. Érintőpadot ehhez a típushoz külön nem lehet kapni, csak egyben a billentyűzettel és a teljes borítással egyben. Ráadásul partnereimet végig kérdezve nem tudtam rendelni sem belőle. Így marad a külső egeres megoldás.

Keresés