Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Terra Aura 7000 telepítés, nem ez nem egy holdjáró expedíció fedőneve

Nyomtatás

Bevallom őszintén ez eddig nekem kimaradt. Van ilyen gép is? Gyakorlottabb notebookozók rávágják egyből: van! Vagyis legalábbis volt. 2004-ben biztosan. Lassú?

Német nyelvű? XP? Igen, ezek mind jellemzik ezt a csodát. P4-es 2.4 es CPU -val, 768 MB RAM-mal. 40 GB HDD-vel, DVD olvasóval és kisfloppy meghajtóval. Bár lehet ezt már magyarosították flopi-ra.

A telepítés a kezdeti nehézségektől eltekintve megtörtént, a nehézséget és a beállítás sava-borsát egy ilyen korú és márkájú gépnél (de pl. hasonló korú Fujitsu Siemensnél is) a driverek beszerezhetősége adja. Ami nem megy telepítés után (WinXP SP2) hangkártya, videokártya normális meghajtása. Ami viszont megy alapból a wifi-helyett az infraport, amit itt wifinek jeleznek a gépen... Nos ez a technológia elveszett egy idő után. Nem igazás használják a modern gépeken. Hangkártya drivere Realtek AC97 (pontos verzió jó néhány perc találgatás után található meg sajnos - ráadásul meg sem tudtam jegyezni). A videokártya ATi Mobility 9000, de a szóra keresve normális driver nem jön elő a google-ban. Sajnos legtöbbje konkrét tíipushoz (Lenovo, Sony stb) kötött driver. Nagy nehezen azért csak sikerül egy általános ATI drivert találni (051211a-029492C-ATI) ami nem gyártó-függő és 2003-as. Meg ami meg is hajtja az eszközt. Ezután már hasííít, ja nem. 14 éves.

Javítás ára: 10 000 Ft

2018.02.06.