Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Acer aspire v3-571g túlmelegszik

Nyomtatás

A gép az Ügyfél elmondása alapján hangosan forgó ventilátorhang után leáll, kikapcsol, újraindul. A ventilátor kattogó hangot ad ki.

Amikor a helyszínre érkeztem a számítógép már szét volt szedve darabokra. Mint utólag kiderült túlságosan is darabokra. A gépet a megbeszélés után elhoztam majd nekiláttam mit lehet vele kezdeni.

Nem túl biztató volt a csavarokat és az összes alkatrészt vegyítve megkapni, de hát szeretem a kihívásokat. Szerelés közben sajnos rá kellett jönnöm hogy a kijelző tartó zsanér csavarjainak ellendarabjait szinte mind letörték szétszereléskor, így a hat rögzítési pontból csak 2 helyen sikerült rögzíteni a zsanérokat. (oldalanként egy csavar). Ez nem sok. Szépen lassan minden a helyére került, bár csavarból maradt pár db. de a számítógép úgysem csavarral hanem füsttel:) működik. A hűtésnél szépen lecseréltem a hőelvezető zsírt friss finomra.

Elkezdődött hát a teszt miután összeraktam és elindult a gép. Szépséghiba, hogy az érintőpad nem működik, pedig e miatt vagy 3x újra szét és összeraktam/szedtem a gépet. Ahogy a CPU-t teljesen 100% ra terheltem a tesztprogrammal és a videókártyán is elindítottam a kedven fur-mark szőrtesztemet szépen bekapcsolt a ventilátor és elkezdett ezalatt emelkedni a hőmérséklet.

A képen 80 fok környékén járunk a kezdeti 45 fok körüliről indulva. A ventilátor zajos, de erősen fúj, forog rendesen. Csak csapágyas hangja van.

Másfél óra teszt után kb. a csúcson a hőmérséklet. Ez elég meleg. A gép nem kapcsol ki és ez a lényeg.

Akkor a másfél óra után kapcsoljuk ki a 100%os terhelést. A hőmérő szépen csökkenni kezd 4-6 perc után pedig eléri az optimális hőmérsékletet.

Tapasztalatok. Interneten a típusra rákeresve, hasonló problémákkal küzdenek akár 1 éves gépnél is. Ott 102 fokos volt a belső hőmérséklet. De a lényeg hogy nem indult újra  gép, nem állt le. A ventilátor sajnos zajos, zörgős, cserével ez orvosolható, de a hőmérsékleten ez nem változtatna. Mérlegelendő a csere. Új ventilátor anyagára: 14.000 Ft.

Összeszerelés, legózás, légút tisztítás, hőelvezető zsír cseréje, tesztelés: 10.000 Ft.

2017.02.17.