Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

HP Pavilion DV6 kijelző hiba, rossz színek

Nyomtatás

Mai alanyunk egy Pavilion DV6 laptop. Alapból melegszik nagyon szegényke, illetve a színek hibásan jelennek meg a kijelzőn, néhol kockásodik a kép, csíkoz. Essünk neki. Már van egy szétszedési sorozat itt a webapon egy hasonló laptopról, abból hasznos információkat lehet kinyerni - nekem is :)

Ha szétszedtük, látható hogy már eléggé beporosodott a ventilátora.

Ezt sűrített levegő és némi hőelvezető zsír segítségével orvosolhatjuk, nyilván a két eszköz más-más célt szolgál :)

Szép pormentes, tiszta, aminek kell az meg tiszta zsír :) Ezután a kijelzőre koncentráltam. A keretből kiszabadítva 1-2 apróbb karc, 1-2 nagyobb látszik rajta egyébként hibátlan, kábelek nem lógnak jónak tűnnek, nincs benne törés. Akkor kap a gép egy teljes műanyag tisztítást is, a kijelző meg szép zsírmentes ragyogást. Összeszerelés, teszt.

Nem javult meg a dolog, így teszteljük külső monitorral is, ha ott is jelentkezik akkor alaplap hiba, vagyis a grafikus rész ment tönkre az alaplapon.

Zöld vagyok. Szomorú vagyok. Nikon vagyok. :) Látható a hátsó bal oldali monitoron a külső kép, ugyanolyan összevissza színekkel, csíkokkal mint az lcd kijelzőjén. Így alaplap hiba. A jobb oldali monitor egy normál színű hátteret szimulál.

Nem rossz a gép amúgy, a hibát leszámítva, ahogy nézem kb. 5 éves, mondjuk ehhez képest a műanyag részek elég törékenyek rajta sajnos. Összességében véve azért mégis csak rossz.

2016.12.05.