Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Asus k50IJ lassú, lefagy

Nyomtatás

A tárgyban említett gép, bekapcsolás után véletlenszerű módon meg megáll, újraindul. Ami biztos, hogy nem stabil és bevizsgálásra szorul a laptop. Az újraindulás miatt a túlmelegedésre lehet gondolni, így szétszerelés után sűrített levegővel kifújva illetve a hővezető pasztát a processzorra felkenve immár ez a probléma kizárható. RAM tesztelése sem jelzett hibát. A merevlemez átviteli sebessége viszont nekem lassúnak tűnt, ugyanilyen márkájú csak 160 GB-os társa 3x gyorsabb átviteli sebességet biztosít. Ez a lemez 320 GB-os volt. Vagyis még mindig az. Ez alapvetően lassú, lassabb de e miatt még nem kellene lefagyni a gépnek.

Egyeztetés után mivel minden fontos adat már mentve volt az újratelepítés jött még szóba, ez jelen esetben költséghatékonyabbnak tűnt, mint az esetleges további több órás szoftveres hibakeresés. A tesztelés így sem kevés időt vitt el. Szépen lassan feltelepült az operációs rendszer, a megbeszélt programok is a helyére kerültek.

Leakadás, restart, fagyás nem volt tapasztalható. A merevlemezen néhány hibás szektor volt, melyek okozhattak esetlegesen ilyen jellegű leakadásokat az előző telepítésnél. Ezek bejegyzésre kerültek az átvizsgáláskor, így ide már nem fog adat íródni később. Ha máshol jön elő hasonló hiba akkor még lehetnek gondok. Az újratelepítés is mindenképp adta magát, hiszen a programok közt is lehetett összekavarodás, tekintve hogy régebbi telepítésű gép volt.

Adatmentés: 4000 Ft
Tesztelés: 4000 Ft
Operációs rendszer telepítése: 6000 Ft
Alap ingyenes programok telepítése, konfigurálása: 3000 Ft

2016.08.26.