Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

HP Probook 4720s szervizelés

HP Probook 4720s laptop nem indul, kékhalállal leáll indítás után. Csökkentett módban elindul de akkor hálózat nélkül.

A javítás: lemezvizsgálattal kezdődött ami a gépen található hibákat kijavította ugyan, de cserébe már csökkentett módban sem tudott elindulni a számítógép. Nagyszerű. Akkor adatmentés. 28 Gbyte adatot sikerült lementeni - a megadott képek, dokumentumok és fontos egyéb programok állományait.

Ha megvan minden adat biztonságban akkor nekieshettem a hangos ventilátor problémájának, mely a 4 éves használattól illetve az elkoszosodott hőelvezető résekből eredt. Újrapasztázva, kompresszorral kitisztítva és már halkabb is.

Indulhat a Windows 7 Home Premium telepítés. A telepítés zökkenőmentesen lezajlott, a driverek feltelepítésénél az ujjlenyomat olvasó okozott kisebb fejtörést, de szerencsére ezt is sikerült orvosolni. - a Hp oldalán a géphez adott fingerprint reader drivere nem megfelelő...

A hardver beállításánál sikerült az érintőpadot is beállítani, ami az eredeti igen nehezen kezelhető érintőpad problémáját megszüntette. Ez is működik!

Adatok visszamásolása a két meghajtóra, frissítések beállítása, alap 'internet használatra kész' programcsomag telepítése és lassan el is készül a gép. A gép egyébként igen kulturáltan szerelhető leszámítva a merevlemez cseréjét, de arra most nem került sor.

Ventilátor légút tisztítás, hűtőpasztázás: 4000 Ft
Operációs rendszer telepítése, beállítása: 6000 Ft
Alap szoftverek telepítése: 3000 Ft
Adatmentés: 4000 Ft

2016.02.24.

Keresés