Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Hp Pavilion G6 ventilátor nem működik

Háziállat a laptopban avagy mi mindenre (nem) jó a pormacska egy HP gépben.

Ügyfél: HP Pavilion G6 laptopom ventilátora nem működik, induláskor kiírja hogy a ventilátor nem megy és le fog állni. Hibás a ventilátor ki kellene cserélni.

Szerviz: Rendben, csere előtt hozza be a laptopot bevizsgálni, hogy kiderüljön pontosan a ventilátor csatlakozójának típusa, mert kétféle csatlakozójú G6-os széria van (3 illetve 4 érintkezős)

Szedjük tehát szét:

Csavarok, smart panel lecsavarása után még semmi jele a ventilátornak, tovább kell bontani.

Itt már látszik valami, kicsit poros a gép belülről, ráfér majd a sűrített levegős tisztítás. A képen már a felső panel is levételre került.

Az alaplapot kiszabadítva előkerül a hűtőrendszer, amit a csavarok lazítása után még ragasztóval is rögzítettek.

És itt a bűnös ami miatt nem forog a ventilátor. Utólag kérdeztem hogy van e kutya vagy macska a háznál, a válasz igen volt, de nem bent van a házban, ettől függetlenül ilyesmi okoz ekkora eltömődést. A kb 2 cm.-es filcszerű porgömb a lapátokat teljesen megakasztotta, ezzel megakadályozva azok forgását így a meleg levegő kiáramlását a gépből. Ha engem kérdeznek ez az igazi pormacska. :)

Tisztításra készen, már csak sűrített levegő és zsír kell a CPU alá, na meg összeszerelni. Az új ventilátor egyébként 5-15.000 Ft közötti áron szerezhető be, de szerencsére most nem volt rá szükség.

Javítás ára: 8.000 Ft.

2015.04.13

Keresés