Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Toshiba Satellite Pro L300 takarítás

Nyomtatás

Adott egy Toshiba Satellite Pro L300 laptop, erősen dohányos helyen használva. Ezt kellene kitisztítani kívül - belül. Programok összekavarodva benne, ráadásul a C: meghajtón is már vészesen kevésnek tűnik az a 40 GByte hely. Némi külső tisztítófolyadékos takarítás után gép bekapcs, hogy működik-e még, aztán lehet kikapcsolni és indulhat a szerelés.

Jó néhány csavar után lekerül a billentyűzet és alatta előbukkan az alaplap, de valami itt nem stimmel, ennyi még nem lesz elég a kitisztításhoz, tovább kell bontani sajnos.

Ezt még Tamási Áron is megirigyelné! Kábel a rengetegben. Érdemes mindent megjegyezni hova mi megy, illetve a végén hogy mindent vissza is kellene majd csatlakoztatni.

És kikerült az alaplap, látszik itt is az alkatrészeken a lerakódott cigarettafüst, ez nem növeli meg az eszközök élettartamát.

A képen azért nem látszok, mert itt épp sűrített levegővel tisztítom az alaplapot meg a ventilátort.

Ilyesmi volt a ventilátor tisztítás előtt, utána már szép lett.

A gépet ezután összeszereltem, szoftveres takarítás következett, majd a C: partíció méretének növelése 40 GByte-ról duplájára. Időközben még észrevettem egy-két vírust a gépen, ezeket sikeresen eltávolítottam a gépről. Most már ismét munkába állhat.

Javítás ára: 11.500 Ft

2015.04.08.