Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Nem indul a gép, avagy megdorgáljuk-e gyermekünket így Karácsony közeledtével?

Mai esetünk egy Hp Pavilion g6 laptop. A hiba elég egyszerű, mert nem indul a számítógép. A megoldás már kevésbé egyszerű. Gyors töltőcsere, hogy kiderítsem a töltő-e a ludas, de sajnos nem az. Akku ki, újra csatlakoztatni, hátha csak az akku zárlatos, de ez sem nyert. Akkor sajnos alaplaphiba felé terelődik a dolog, ehhez azonban el kell szállítani a laptopot és nyugodt körülmények között szétszerelni… Jó néhány perc múlva már tisztábban, akarom mondani porosabban látok, mert kissé elporosodott a ventilátor. Kis sűrített levegő és már tiszta is.

Szétszedés közben azonban egyéb hibákat is észre vehet a szemfüles szerelő, pl. hogy miért nincs egy-két kábel csatlakoztatva, mikor azt még nem is húztam szét? Lehet, hogy leejtették vagy több kisebb ütés érte a gépet?(mint utólag kiderült, igen nincs kizárva, hogy leesett már többször, ugye a gyerekek is használják) A lényeg, hogy ha már szétszedem teljesen mindegy, hogy van e csatlakoztatva a kábel, de az összeszereléskor már célszerű lesz mindent bekötni, csatlakoztatni. A mellékelt képregény a szétszerelt állapotot mutatja.

 

A bal felső részen látható CMOS elemet is célszerű ilyenkor 1-2 percre lehúzni az alaplapról, ezzel a BIOS beállításait nullázhatjuk. (óra, alaplapi jelszavak stb.)

 

És a végeredmény:indul a gép!

Ja és hogy megdorgáljuk-e a kicsiket? Nem történt meg, legalábbis amíg én is ott voltam, mégis csak Karácsony lesz hamarosan… De mindenképpen azt tanácsoltam, hogy ezentúl nagyobb figyelmet szenteljenek a laptop használatára.

Javítás ár: 6.000 Ft.

2013.12.19.

Keresés