Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Dell dokkoló mechanikai hiba

A DELL Latitude E5530-as  notebook dokkolóján a távolságállító csúszka illetve a hozzá tartozó csúszóelem elmozdult, kiakadt, így nem lehet a méretet állítani később, nagyobb méretű akkumulátor alkalmazása után. A dokkoló a hordozható számítógépet asztali géppé alakítja át úgy, hogy a notebookon levő portokat (kép, hang, usb, hálózat stb.) egy elektronika segítségével "lemásolja". Egy gyors mozdulat elegendő a becsatlakozáshoz és máris a nagyobb monitoron, külső billentyűzettel és egérrel tudjuk a kedvenc notebookunkat kezelni a notebook helyett. A hiba megoldásához szét kell csavarni az egységet. Ehhez a hátlapjáról a kétféle hosszúságú csavarokat lazítsuk, majd vegyük is ki.

 

A dokkoló csatlakozó felőli végénél a maradék két csavart is vegyük ki. Ezután szétnyitható az eszköz. kicsit több mindent tartalmaz mint kábelek azért… A fémlemezt csavarjuk ki a két csavarral a jelölt helyeken, majd távolítsuk el. Az alaplapot az ábrán bal oldal felől óvatosan felhajtva kiemelhetjük a csatlakozós hátlappal együtt. A csatlakozót kössük le.

 
 Ha kijött ezt láthatjuk:

 A csavarhúzóval jelölt helyen meglazítva a csavart kivehető a távolságállító.

Két fül van rajta az egyik sajnos a helytelen használattól elhajlott, de kiegyenesítés után ismét jó lehet..

 

 Óvatosan visszaemelve a távolságállítót, majd a rögzítő csavart visszacsavarozva már működőképes is a csúszka.

 

Ezután helyezzük vissza az alaplapját, a csatlakozót kössük vissza, csavarjuk a helyére a fémlapot, majd a hátlapot is. A dokkolónk ismét üzemszerűen működik.

 

2013.04.08.

Keresés