Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Acer Aspire 5535 gyakran újraindul, túlmelegszik

Nyomtatás

A notebook gyakori újraindulását sokszor a ventilátorok elkoszolódása és a hővezető zsír kiszáradása okozza. Az alábbi rövid leírás is ezt taglalja.

 

 A tisztításhoz szükséges: sűrített levegő, hővezető zsír, csavarhúzók. Erősebb tüdejű és vállalkozó kedvűek megpróbálhatják saját erőből kifújni a koszt a ventilátorból valamint a lemezek közül.

 A laptop hátulján a műanyag fedlapot lecsavarva hozzáférhetünk a memóriákhoz, wifi kártyához, merevlemezhez, valamint ami most számunkra fontos, a processzor-hőelvezető-ventilátor kombinációhoz is. A CPU körül kilazítva a csavarokat, óvatosan emeljük le az egész hűtőegységet a CPU-ról. A ventilátor tápcsatlakozóját se felejtsük el lehúzni a jobb felső sarokban.

 Az elhasználódott, kiszáradt zsírt töröljük le az alkatrészekről. A ventilátor lapátjait tisztítsuk le egyenletesen majd a ventilátor mögötti lemezek közül sűrített levegő segítségével gondosan távolítsuk el a beszorult koszt.

 

 Tisztítás után a fenti műveletet fordított sorrendben elvégezve ezentúl hidegen tálaljuk laptopunkat! :) Munkadíj: 4000 Ft.

2013.10.03.