Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Elitegroup G320 laptop nem kapcsol be

G320 as laptop nem kapcsol be. Ezzel  a hibával kerestek meg minap engem. A hiba leírása: tápellátás csatlakoztatva, a töltés illetve a "vezetékes" hálózati áram kijelző szintén folyamatosan világít. Akkor hát kapcsoljuk be, van áram. Bekapcsológombra nyomva azonban mindkét lámpa kialszik a számítógép nem indul el. Kezdjük hát kicsit szétbontani.

A fenti képen látszik a két LED, középen és jobb oldalt a zöld. Nem egy tűéles kép...Az akkut vegyük ki! A hátoldalon amit lehet csavarjunk ki, HDD, ventilátor-fedél stb.

Ahogy egyre jobban próbálom szétszedni egyre inkább rá kell jönnöm, hogy bizony ez nem a legkönnyebben szétszedhető laptopok közé tartozik, feszegetés itt ott, de szép lassan csak enged. A kijelzőt hátrahajlítva óvatosan a két tartózsanérnál feszítsük fel a műanyagot , így feltárul még pár csavar ami fogja a keretet. A kijelzőt is emeljük le a tartócsavarok kilazításával.

 

 Közben szépen alakult a hátsó fedlap csavartérképe is. Hihetetlen, hogy miért kell ennyiféle hosszúságú csavart alkalmazni egy eszközön belül...

Jéé a CD/DVD kombó meghajtót is ki kell venni? Ki hát. Előlap lepattint, kis fület ki be nyomni és jön is ki.

Közben elkezdtem bontani a billentyűzet felől is hátha jobban enged. Összegyűlt ezen az oldalon is pár csavar...

Billentyű lejött, meg 2 gombja is kipattant...alakul. Én is lelkileg.

Az LCD bekötései:

Na végre! Ez az 5 éves garanciát jelző kis lap eltakart még egy csavart...nyílik az egész rendesen. Gari ugrott (már 4 éve mondjuk)

Na akkor robbantsunk laptopot...a középső részen levő fémes burkolat alatt van az alaplap, minden hiba okozója...

Nézzük csak közelebbről...hát nem még egy púpos kondenzátor? Na e miatt nem indul a gép sajnos. Vállalkozó szelleműek nekiállhatnak kondivadászatra, mikroforrasztásra és működőképessé tevésre. Ez a hiba, e miatt nem indul a gép. Alaplapcsere...sok pénz, annyit nem ér egy kilenc éves gép. Ha még van hozzá alkatrész, na de akkor is (gyári) 80.000 Ft körüli az ára. Használtba nem ajánlanám a vételét, mivel a neten is hasonló problémákkal küszködnek az emberek ennél a típusnál.Hiába ami öreg, az öreg.

 

Eredmény: kuka (vigyázat ! Veszélyes hulladék)

Hibakeresés helyszínről elszállítva: 4000 Ft. (Ha lett volna ) alaplapcsere: 15.000 Ft + anyagköltség.

2013.05.08.

Keresés