Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

LG Flatron 2042T monitoron nincs kép

Nyomtatás

LG Flatron 2042T 16:9-es méretarányú monitoron(1,5 éves) egyik napról a másikra az alábbi probléma jelentkezett:

Nem kapcsol be, a ki/bekapcsoló gombnál sem jelzi, hogy be lenne kapcsolva.(kék led nem világít a kapcsoló körül).

Egyértelműen tápegységhiba. A tápegységpanel teljes cseréje mellett döntöttem, egyrészt mert viszonylag gyorsan cserélhető, másrészt így nem kell a kondenzátorok forrasztásával bíbelődni. Meg amúgy is volt épp kéznél egy másik ugyanilyen monitor alkatrésznek.

A bontást az előlapon az LG embléma felől kell elkezdeni (ujjal a műanyag alá kell nyúlni) egyszerű felfeszítéssel, a széleknél ha nem megy óvatosan csavarhúzóval besegítve.

Ha sikerült valahogy így kell kinéznie:

Az LCD panelt (nem LED...csak a megvilágítás az) óvatosan hajtsuk hátra, oldalt a 4 csatlakozópár (a LED megvilágítás) vezetékeire odafigyelve pattintsuk ki a helyéről a csatlakozókat.

A monitor "belseje". Az összekötőkábelt csatlakoztassuk le a táp-panelról(bal oldali). A hiba itt fel is tárul, a kondenzátorokat kell(ene) cserélni, vagy mint jelen esetben is, ezt a panelt. Kevesebb technika van a monitorban mint gondolnánk. A panelt 4 csavar fogja, kis feszegetéssel ki is lehet emelni a helyéről.

A fém keretet kivéve a fekete műanyagból gyorsan ki is cserélhetjük a két panelt. A képen már a jó panel látható.

 A panel helyére csavarozása és a vezetékek csatlakoztatása után (LED megvilágítás kábelei, összekötőkábel) az LCD panelon a következő helyzetben a hátlapot gyorsan vissza lehet pattintani, majd ha megvan, akkor az egészet megfordítani és az előlapot egy pár kattintás után vissza is helyezhetjük a helyére.

Ezután jöhet a főpróba és ha mindent jól kötöttünk be a monitor áram alá kerül és ezentúl úgy működik, ahogy kell.

2013.03.22.