Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Ingyenes vírusvédelem a Kasperskytől

Nyomtatás

Hivatalos blog oldalukon jelentette be a Kaspersky cég a vírusvédelmi szoftverének ingyenes kiadását.

Másfél éves tesztelés után döntött így a cég. Az ingyenes változat csökkentett funkciókat fog tartalmazni, nem fog vetekedni a fizetős verzióval, így hiányozni fog belőle a szülői felügyelet, az online fizetés-védelem. Mindezért kb. 50 dollárt kérnek, de akiknek ezek a funkciók nem szükségesek, azoknak ott lesz a free verzió.A Kaspersky Free bár nem kínál extrákat, alapvédelemben sokkal jobb, mint bármelyik hasonló kínálattal rendelkező ingyenes rendszer.

A bevezetést Oroszországban, Ukrajnában, Belaruszban, Kínában és a skandináv országokban futtatták le tavaly, több millió letöltést regisztráltak, és a tapasztalataik alapján egyértelmű siker a szoftver – így hivatalosan is elérhetővé tették globálisan. Októberben érkezik a Kaspersky Free Európába, Japánba és Dél-Koreába. Majd novemberben Vietnamban és Thaiföldön is elérhető lesz, ezzel gyakorlatilag mindenhol használhatóvá válik.

Az alapcsomag a legfontosabb védelmi elemeket tartalmazza: fájl-, e-mail- és webes antivírus, automatikus frissítési mechanizmus, önvédelem, karantén stb. A program az ígéret szerint a „nagy” változatokhoz képest sokkal kevesebb erőforrást igényel, és gyorsabb is lesz azoknál.

Én jelenleg az Avast Antivírust szoktam telepíteni, ajánlani. Ez 1 évre ingyenes és egy év után is meghosszabbítható az ingyenes licensz. Érdekes alternatíva lehet a fent tárgyalt Kasperskys megoldás az Avast helyett. Hamarosan kiderül.

Forrás: link

2017.07.26.