Figyelem! Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.

Previous Next

32 év után eltűnik a Windowsból a Paint

Nyomtatás

1985-től 2017-ig lehet, lehetett használni a Windows Paint rajzolóprogramot. Egyszerű eszköztára kisebb képmanipulálásra, rajzolni sokaknak tökéletesen megfelelt. Véleményem szerint teljesen alkalmatlan volt sok mindenre ugyan - de sokaknak tetszett - lehetett vele teljesen ingyenesen alkotni, hiszen az operációs rendszer szerves, előre telepített része volt.

Szerintem még én is azon rajzolgattam gyerekkoromban. Akkoriban (90-es évek) nem volt még internetes képszerkesztő, meg telefonba épített kép-effekt program. Vagy másolt „méregdrága” programot használt az ember vagy fogta ami eleve már a számítógépén volt, a „paintot”.

A Microsoft hétfői bejelentése szerint a Windows 10 őszi (Creators Update) frissítésének telepítésével a Paint eltűnik a programok közül.

 

Az internetet olvasgatva nagyon sokan sajnálják a programot, hogy kiveszik a Windowsból, helyette bevezetésre kerül a Paint 3D, ami egy modernebb felületű 3 dimenziós rajzolóprogram. Így eltűnnek az egyszerű digitális „ceruzarajzok” feltehetően. Legalábbis a Windows 10-es gépekről, meg addig amíg valaki nem ír (vagy már nem is írt régebben) egy ugyanilyen programot.

  1. július 25.